Limra Taşı ile Barbekü Yapımı
Doğal taş kullanılarak yapılan barbeküler bana göre bir bahçenin en karakterli detaylarından biri. Özellikle Limra taşı ile yapılan barbeküler hem görüntü olarak çok şık duruyor hem de uzun yıllar sağlamlığını koruyor. Açık renkli yapısı, doğal dokusu ve ferah görüntüsü sayesinde Limra taşı kullanılan bir barbekü ortamı insana gerçekten huzur veriyor. Ben özellikle modern bahçelerde ve villa tarzı yapılarda Limra taşının çok özel bir hava kattığını düşünüyorum.Limra taşı ile barbekü yapımı son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Bunun en büyük sebeplerinden biri taşın işlenmesinin kolay olması ve doğal görünümünü uzun süre koruması. Limra taşının en güzel yanı güneş ışığında ortaya çıkan doğal krem ve açık bej tonları. Bu renkler özellikle yeşil bahçelerle birleştiğinde ortaya inanılmaz estetik bir görüntü çıkıyor. Beton ya da sıradan tuğla barbekülerle kıyaslandığında Limra taşı çok daha kaliteli ve doğal bir his veriyor. Limra taşı barbekü modelleri, doğal taş barbekü yapımı, Limra taşı mangal alanı ve bahçe barbekü tasarımları gibi aramalar son dönemde oldukça artmış durumda. Çünkü insanlar artık sadece kullanışlı değil aynı zamanda görsel açıdan güçlü dış mekanlar oluşturmak istiyor. Ben de açıkçası doğal taşın sıcaklığını ve doğallığını hiçbir yapay malzemede bulamıyorum.
Limra taşı ile yapılan barbekülerde en çok hoşuma giden detaylardan biri taşın ortama kattığı doğal Akdeniz havası. Özellikle ahşap pergoleler, doğal taş zeminler ve yeşil peyzaj uygulamaları ile birleştiğinde ortaya adeta lüks otel bahçelerini andıran alanlar çıkıyor. Üstelik Limra taşı sadece güzel görünmekle kalmıyor, aynı zamanda dış hava koşullarına karşı da oldukça dayanıklı bir taş yapısına sahip. İyi tasarlanmış bir Limra taşı barbekü sadece mangal yapılan bir alan değildir. Aynı zamanda aile ve arkadaşlarla keyifli vakit geçirilen özel bir yaşam alanıdır. Özellikle akşam ışıklandırmalarıyla birlikte Limra taşının yüzeyinde oluşan doğal gölgeler gerçekten çok etkileyici duruyor. Bu yüzden doğal taş seçiminde Limra taşının kesinlikle ayrı bir yerde olduğunu düşünüyorum.
Limra taşı barbekü modellerinde düz kesim taşlar kullanılabildiği gibi patlatma yüzeyli doğal taşlar da tercih edilebiliyor. Hafif dokulu ve doğal kırıklı yüzeylerin daha estetik göründüğünü düşünüyorum. Çünkü taşın doğallığını daha güçlü şekilde ortaya çıkarıyor. Ayrıca bu tarz uygulamalar rustik ve doğal yaşam konseptine de çok yakışıyor. Doğal taş barbekü yapımında kullanılan Limra taşı aynı zamanda kolay temizlenebilir bir yüzeye sahip olduğu için bakım açısından da avantaj sağlıyor. Açık renkli yapısına rağmen düzenli bakım yapıldığında yıllarca ilk günkü şıklığını koruyabiliyor. Özellikle kaliteli işçilik ile birleştiğinde Limra taşı barbeküler bahçenin en dikkat çekici noktası haline geliyor.
Bence bir bahçede doğal taş kullanılacaksa Limra taşı mutlaka değerlendirilmesi gereken seçeneklerden biri. Çünkü hem doğal görüntüsü hem de sıcak renk geçişleri sayesinde bulunduğu ortama değer katıyor. Özellikle barbekü gibi sosyal alanlarda kullanıldığında samimi, şık ve kaliteli bir atmosfer oluşturuyor. Bu yüzden Limra taşı ile yapılan barbekülerin uzun yıllar boyunca popülerliğini koruyacağını düşünüyorum.